Monday, April 27, 2009

Terima kasih cikgu!!

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Alhamdulillah.. bersyukur ke hadrat Illahi kerana dengan rahmat dan kasih sayangNya ana dapat melaksanakan tanggungjawab ana pada hari ini. Ana di tugaskan untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk
"makan untuk kesihatan, Resipi kehidupan sihat"
kepada murid2 tahun 2 di sekolah kebangsaan sening, kota tinggi johor.
Seronok.. memang seronok..
alhamdulillah.. luar biasa.. allahuakbar!!
nak tau kenapa??
ha.. ni nak share la ni..
adik2 kita tu bijak sangat.. ana cakap makan buah betik sepotong pun da cukup..
tapi diorg cakap nak makan papaya separuh biji..
then ana bagitau kena minum air banyak tiap hari tapi diorg cakap minum 8 gelas sehari..
lebih spesifik.. bijak kan...
banyak lagi sebenarnya.. tapi mungkin lain kali dapat share.. ada banyak keje yang nak di settelkan..
di akhir ceramah tu.. diorang bersorak
"terima kasih cikgu"
huhu.. dapat gak ana merasa jadi cikgu..
Anyway.. ana terfikir,.. andai betul la didikan yg di berikan pada adik2 ni.. mungkin mereka bakal mewarisi Assyahid Hasan al Banna, atau mungkin Sayyid Qutb.. siapa tau kan..

ni la budak yang banyak cakap tu



1 comment:

Rantong said...

Salam ziarah. Mungkin ini dapat membantu kita diwaktu gawat sekarang.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...